• +387 51 810 300
  • nacelnik.opstine@opstina-gradiska.com

O projektu

Projekat kreiranja prezentacije privrednika opštine Gradiška je sproveden u periodu jun/jul 2016. godine i manifestuje se u vidu kataloga privrednika opštine Gradiška koji je publikovan u tiražu od 100 primjeraka na srpskom, engleskom i njemačkom jeziku. Osim kataloga, privrednici Gradiške su ovim projektom predstavljeni i na internetu, putem veb prezentacije www.privredagradiska.com

Osnovna ideja, „pokretač“ ovog projekta, je proizašla iz potrebe da opština Gradiška isprati najmodernije trendove komunikacije sa privrednicima, stanovništvom i okruženjem, te da svoje potencijale prikaže na način prilagođen velikoj većini zainteresovanih. Taj moderan prikaz uključuje kreiranje veb portala u formatu prilagođenom svim uređajima putem kojih se pristupa internetu (tabletima, pametnim telefonima, različitim verzijama monitora) a pri tome vodeći se savremenim trendovima veb dizajna i korištenjem najmodernijih tehnologija. Isto tako, katalog privrednika je kreiran u višejezičkoj varijanti kako bi njime razbili jezičke barijere i značajno približili privrednike iz Gradiške sa inostranim klijentima te time uticali na povećanje izvoza, koji je osnovni pokretač svake privrede. Katalog je kreiran poštujući savremene grafičke standarde, te ga karakteriše poslovan, ozbiljan i profesionalan dizajn.

Projekat ima za cilj prezentovanje opštine Gradiška kao povoljnog okruženja za obavljanje privredne djelatnosti, kako za domaće tako i za inostrane privrednike. Na osnovu pokazatelja ekonomskog razvoja opštine Gradiška u poslednje dvije decenije, a koji su prikazani u ovom katalogu, može se vidjeti da opština Gradiška bilježi kontantan ekonomski rast. Trend rasta se projektuje i u budućem periodu.

Sam projekat je implementiran od strane opštine Gradiška i organizacije USAID, koja je ujedno njegov većinski finansijer.


PROJEKAT UNAPREĐENJA LOKALNOG RAZVOJA (GOLD)

Ova veb stranica je pripremljena uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida). Sadržaj ove veb stranice je isključiva odgovornost opštine Gradiška i ne odražava nužno stavove USAID-a, Sida-e ili vlada Sjedinjenih Američkih Država ili Švedske.